Колко струва един щанд на Панаира на книгата във Франкфурт?

Приятели, мнозина от вас ме питат колко струва българският щанд от 100 м2 на Панаира на книгата във Франкфурт. Истината е, че не зная. Но току-що попитах колко струва симпатичния холандско-фламандски щанд (на снимката) и мога да ви кажа съвсем точно.

Dutch Stand in Frankfurt 2016

Щандът е 7 на 3 метра (общо 21 м2) – пет пъти по-малък от българския. И около 50 пъти по-привлекателен.

1 м2 струва 1600 евро, с включени доставки на храна и вода по време на изложението (минималната цена – без доставки – е около 1200). Сиреч – общо 33,600 евро, без оформлението и построяването. С отстъпка от 33% (за постоянен клиент или нещо в този дух) – 24,000 евро.

Оформлението и построяването, заедно с доставката на всички мебели и книги, струва още 10,000 евро – тоест под 30% от крайната цена.

На вас оставям сметките колко пари са дадени за построяването на родния ни щанд (между другото, тарифите са достъпни на официалния сайт на Франкфуртския панаир) и доколко ефективно е подобно недообмислено вложение. Прилагам още снимки за сравнение.

О, забравих да спомена: опитах да си заредя телефона на нашия щанд. Хората бяха много любезни, но, уви, на щанда няма нито един контакт. Нито е д и н.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s