Преди да сме партийци, всички ние сме преди всичко личности

Ето какво научавам от днешната преса:

„Проектът за площад „Централен” ще влезе отново в Общинския съвет с искането за промяна на настилката.Там ще трябва да се обясни защо се вдига цената на проекта, ние не инициираме това, защото смятаме, че имаме добър проект”, каза кметът Иван Тотев. Той обясни, че след общественото обсъждане ще има среща между групата, недоволна от настилката и фирмата изпълнител.

„На обсъждането стана голяма говорилня. Лицата, по-голямата част, от които от „Да, България”, ще имат среща с арх. Пройкова за проекта и поех ангажимент, ако има предложение, да го внеса в Общинския съвет. Така, докато те (б.а. „Да, България”), не си вкарат съветници, ще им входирам предложенията”, заяви кметът.”

Много любезно от страна на кмета. И все пак: въпросната позиция беше заявена не от група хора, а лично от мен. Бих искал да е пределно ясно, че тази позиция не е партийна, нито политическа. Тя е лична и гражданска.

Както обещах, ще направя публично достояние офертата за цялостна облицовка на Площад “Централен” с гранит (вместо наполовина гранит, наполовина бетонни блокчета “Земелрок”, както е според представения на срещата с гражданите проект) веднага щом получа ясни индикации за материала и неговата цена от арх. Пройкова и екипа й (по време на срещата с гражданите все още не беше ясно какъв точно гранит ще се ползва, защото все още се очакваха офертите). И ще продължа да отстоявам позицията си за ползване на естествени материали при настилането на площада, както и на всички знакови пловдивски улици.

Не виждам обаче никаква причина да се замесва името на “Да, България” в тази частна гражданска инициатива. Преди да сме партийци, всички ние сме преди всичко личности и граждани. Пък и не ми е известно партията да е взимала официално отношение по темата.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s