Не всичко е въпрос на пари

Кратко послание към онези, които упорито твърдят, че светът, в който живеем, става все по-тъжен, все по-прогнил, все по-комерсиален. Че личните усилия на малкия човек са все по-невидими, все по-незначителни, все по-безмислени. Че в голямата политика и големия спорт към онези, които упорито твърдят.

Представям ви Аякс, отборът с една от най-славните младежки академии в Европа, с играчи на средна възраст от 24 години, воден от 19-годишния си капитан Матайс Де Лихт, който играе в отбора от 9-годишен, и 21-годишния Френки Де Йонг, купен преди четири години от Вилем II на цена от 1 евро.

Догодина и двамата ще са собственост на някои от най-богатите европейски отбори. Ала преди да си заминат Аякс успя да стигне полуфинал в Шампионската лига. С прекрасен, романтичен футбол детронира трикратния шампион Реал Мадрид с разгром на Бернабеу, след което отстрани и могъщия Ювентус, един от основните фаворити тази година, с Роналдо и Дибала в състава (чиято цена вероятно значително надминава покупната цена на целия отбор на Аякс, заедно с резервите).

И по всичко личи, че все още не е казал последната си дума.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s