Светлина, повече светлина!

Първо посрещане на знамето после химна, суматоха в двора дордето си намерим класа речи рецитации добре дошли първокласници и ние бяхме като вас гордейте се с училището си догодина стават 75 години откак е основано за децата по земята най е хубаво когато микрофония представяне на заместник-директорите изпращане на знамето there comes a time when we heed a certain call и децата под строй влизат в училището.

Божана е пети клас, с нови учители, нови предмети и нови съученици, тази година нямаше родителска среща преди да започнем, довчера не заехме коя ще й е класната, днес я видяхме издалеко, други родители ни шушнат, че била най-добрата в цялото училище, ама всичкото това докато стоим в двора, пристъпваме от крак на крак и се чудим на тези деца сега само учебници ли ще им раздават или ще имат един час, или може би два, и изобщо тук ли да стоим или да се разходим в парка, или поне да отскочим отсреща да си вземем кафе, не, тук ще стоим, понеже нашето дете няма мобилен.

Нещо е дълбоко, ужасно сбъркано.

Хубаво е, че ни посрещат с песни, но щеше да е още по-хубаво ако имаше кой да се заслуша в текста им. “За децата по земята най е хубаво когато / има, има светлина.” Така е. При това не само за децата. И за възрастните важи. И вместо да ни държите на тъмно, можехте да си спестите част от всичките тези възвишени слова, па да ни речете “Скъпи родители, след малко децата ще влязат в клас, ще им раздадат учебници, очаквайте ги тогава и тогава.” Две думички поне, да не чувстваме като последните глупаци, мътните да го вземат.

Прочее, честит първи учебен ден. Светлина, повече светлина!

Първи учебен ден 2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s