За онези, които се интересуват

Към 13:00 в Пловдив са преброени 99.37% от бюлетините.

Общинската листа на Демократична България е спечелила 6,585 гласа, или 6.82% от всички валидни бюлетини.

За онези, които се интересуват, личните преференции, които съм получил, са 330, или точно 5% от всички гласове за ДБ в Пловдив.

За да вляза в Общинския съвет ми бяха необходими поне 461 преференциални гласа, или със 131 повече от онези, които получих.

В Пловдивския общински парламент печелим 3 сигурни места, (засега) малко не ни достига за четвърто. Наши представители там ще бъдат Yordan IvanovVeselina Alexandrova и Dobromira Kostova – читави, борбени и достойни хора, които (не само символично) представляват трите политически сили, от които е съставена нашата коалиция.

Желая им успех и вярвам в тях.

Бих искал сърдечно да благодаря на всеки един от тези 330 души, които вярват в мен дотолкова, че си направиха труда да отидат до урните и да зачеркнат не само квадратчето с номер 66, но и номерчето с моето име до него. (Аз не съм един от тях, защото подкрепих със своята преференция един от другите кандидати на Демократична България. Убеден съм, че човек трябва да вярва в себе си, но не споделям мнението, че трябва да се самоизбира.)

Вашият персонален вот е високо доверие. Вярвам, че не е нужно да съм член на Общинския съвет, за да продължа да го оправдавам и в бъдеще.

Спечелените в Столичния парламент мандати от Демократична България ще бъдат 10 или 11, или 20% от всички места в съвета. Смятам го за изключителен успех. Това солидно присъствие на ДБ в столичния ОС е гаранция за прозрачност в управлението на София, което е една от най-важните стъпки към решителното подобряване на качеството на живот на софиянци.

Цели десетима кандидати от листата на ДБ за районни кметове в София отиват на балотаж идната седмица. (За единадесетия все още не е сигурно.) Това са Georgi Plamenov Iliev в Слатина, Konstantin Pavlov в Лозенец, Христо Вълчанов във Витоша, Васил Кънев във Възраждане, Николай Александров в Оборище, Росина Станиславова в Красно село, Димитър Божилов в Триадица, Трайчо Трайков в Средец, Петко Горанов в Студентски, Ангел Стефанов в Овча купел, и (може би) Филип Симеонов в Изгрев.

Ако живеете и гласувате в някой от тези райони – излезте и ги подкрепете идната неделя!

Прозрачното и почтено управление в интерес на гражданите, а не на частни интереси и обръчи от фирми, има потенциала да промени не само качеството на нашия собствен живот, но и действителната стойност на онова, което ще завещаем на децата си.

П.П. Новини от последната минута: след сложни изчисления по формулата на Хеър-Ниймаер, по всичко личи, че в Пловдив ДБ ще получи не три, а 4 мандата.

Ако сметките ни са верни, четвъртият ни общински съветник ще бъде Веселка Христамян, на която искрено желая успех.

Ето и евентуалното (все още непотвърдено) разпределение на мандатите:

ГЕРБ 17, БСП 7, ВМРО/НФСБ 7, Съюз за Пловдив 6, Кауза Пловдив 5, Демократична България 4, Земеделски съюз 4, Воля 1. При общ брой от 51 места, за постигане на обикновено мнозинство ще е нужно да гласуват кандидати от поне три партии или коалиции.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s