Важно на коя партия или коалиция си член, но далеч по-важно е какво представляваш самият ти

Скъпи приятели –

Днес десетима кандидати за районни кметове от “Демократична България” излизат на балотаж в 10 ключови района на столицата.

Дори и да не възнамерявате да гласувате за нито един от двамата кандидати за кмет на столична община днес, не забравяйте, че изборът на районен кмет също е важен за качеството на живота ни. Понякога – дори и повече от избора на “големия” кмет.

Не, не ви призовавам да гласувате по инерция или на доверие, макар да смятам, че явяването на избори с бюлетината на “Демократична България” само по себе си е сериозна гаранция за споделяне и защита на определен набор от ценности – прозрачност на управлението, неучастие в партийни схеми, справедливо разпределяне на общинските ресурси, грижа за отделния човек и неговите нужди, повече паркове и зеленина, повече пешеходни зони.

И все пак: направете необходимото, за да проучите своя кандидат – неговите позиции в пресата и социалните мрежи, личните му тежнения, приоритети и интереси, както и личната подкрепа, която е получил от хора, които познавате и на които вярвате.

Защото макар безспорно да е важно на коя партия или коалиция си член, още по-важно е какво представляваш самият ти като характер и светоглед, като личност.

Желая ви светъл изборен ден!

Балотажи

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s