Етгар, в целия си блясък <3

Литературното турне на Етгар Керет в Нидерландия е отменено заради епидемията от коронавирус. Типично в свой стил, Етгар реагира, като написва микроразказ по темата.

Ето го и самия него, в мой превод от английски:

“Щамът на коронавируса КОВИД-20 завари всички неподготвени. Това беше първият биоинтернет вирус. Симптомите включваха треска, суха кашлица и неконтролируемо изпращане на червени сърца по УотсЪп. Заразата се предаваше чрез емоджита и слюнка.

Десет дни след като бе потвърден първият случай, Световната здравна организация забрани използването на емоджита в текстови съобщения и имейли. Реакциите към забраната бяха най-различни. Папа Йоан Павел Трети заяви по време на седмичната меса, че решението е било трудно, но неизбежно, докато Доналд Тръмп, които бе преизбран за трети мандат по-рано през седмицата, отвърна на спорния указ като туитна емоджи на усмихнато лайно.

По онова време още не се знаеше, че вирусът може да се разпространява и чрез туитове.”

П.П. Искрено се надяваме до есента, когато е запланувано излизането на новата книга на Етгар на български, обстоятелствата да позволяват да ни навести, в целия си блясък.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s