Т.нар. “професор Мирчев”

В последната класация на най-добрите университети в света Софийски университет беше, къде – около 800-то място?

Е – да прощават всички чудесни и почтени хора, които са посветили живота си на тази стара и, поне доскоро, уважавана институция – но ако работят с подобни преподаватели като цитирания по-долу, скоро и на 8000-то да ги класират, пак ще им е много.

(Тук исках да сложа емоджи, но не мисля, че съществува подходящо такова за смесицата от удивление, гняв, възмущение и отвращение, които изпитвам.)

Aleksandra Bozhimirova:

“Една приятелка се жертва заради всички нас и слуша лекции на т.нар. професор Мирчев. Та, прочетете…

Аз съм в потрес, че този човек е университетски преподавател. Той учи, повтарям, УЧИ студенти.

“Седма лекция. СУ, 12.09.2020. Lockdown през 2020. Изкуствената криза.” 25 минути е.

“Имате глобална политика за тотален контрол върху населението. Тоталният контрол става през здравето. Ваксини – тайната идея, стратегическата идея – е да ни вкарат чипове и да станем у-прав-ля-еми.

Тотален контрол плюс управление. Например. Има хора, които искат да протестират на площада. За някакъв закон… да свалят правителството… да не се въвежда Истанбулската конвенция в България… ако всички са с такива чипчета, включва се нещо и хората изпадат в състояние на страх и сами се разбягват.

(Студентка: По тази логика всяка власт ще ни контролира по един и същ начин.)
Не всяка власт. Една единствена. Другата част от замисъла е в света да има една единствена. Има световно правителство. Нямате държава. Нямате нация. Президент, премиер не решават тези въпроси.

Ние сме в условията на глобална борба. Дали да станем марионетки на тази власт или да си останем отделни народи, суверенни личности, сами да си определяме живота.

Световната банка е част от световното правителство.

В момента те правят разделяне на хората. Чрез страха от болестта, чрез карантините, чрез затваряне на границите, чрез това, че няма самолетен транспорт и туризъм. Чрез това, че децата вече не си играят по детски.

Как децата ще си играят по детски, когато са запечатани с маски, а пък сега идиота здравен министър каза, че било по-хубаво да не са с маски, щото са вредни, ами с шлемове.

Децата у дома не могат да се какво? (Студентка: Социализират.) Точната дума, момичета, страхотни сте. Те стават социални ин-ва-ли-ди. За цял живот.

В безумната страна вчера четох, че маските са въведени като задължение. В Испания статистиката е 50 милиона народ. 10 000 заразявания дневно. Не повече от 2 000 от тях са болни. Колко ще се разболеят тежко? 300-400 мак-си-мум! При 50 милиона души, 300 души дневно. На базата на 300 души някакво радиклано запечатване на хората. Lokdown. Да ви заключа на дъното. Това значи локдаун. 300 думи имат истински здравен проблем, те малтретират 50 милиона души.

Изкуствена. Политическа. Кампания.
Огромна. Медийна. Пропаганда.
Хората седят пред телевизора и се побъркват.

Никаква сериозна болест дори няма от гледна точка на числата. Има няколко стотин души в България само, които са имали някакъв сериозен проблем, включително МНОГО малка част от тях някакъв смъртен изход. (Бележка: лекцията е от началото на септември).

Ние, които говорим критично и го сравняваме с обикновения грип, сме не повече от 20%. Останалите 80% гледат бТВ. И когато казва в бТВ, че e страшна болест, те си мислят, че е страшна болест. Ние сме от малкото, които мислят със собствените си глави.

Тези, които мислят с разума си, те са прочели и знаят, че тези тестове са абсолютно ненадеждни.

Както всяка болест. Нищо толкова извънредно. А защо имате извънредна паникьорщина? Защо хората се поддават на тази паникьорщина? Защо има задължение?

Онзи ден се возих в рейс 94. Аз и моята жена сме без маски. Половината ни гледат сърдито-наказателно, половината ни гледат учудено. Само едно момиче си сложило маската под нослето. Всички други с маски навряни до веждите. Млади хора, които четат Интернет. И които би трябвало от три месеца насам е казана цялата истина за тази болест и за маските и за всичките неща. Поне младите хора от Студентски град би трябвало да са по-адекватни.
Тези, които са се вманичили, не са само възрастните хора.

Да носиш маска, освен всичко останало, се превръща и в снобизъм. Така са казали от Америка. Ние сме бедна България – провинция. Нямаме право на мнение. Щом го правят Германия, Франция и САЩ, това е върха на цивилизацията.

Аз пазарувам в един специален магазин, доста скъпичък, висока средна класа пазарува само, гледам ги едни момчета и момичета, идват с поршета… те не ходят с маски… обикновени. Имат маски с филтри, все едно влизат в противоатомно убежище. Сигурно струва 350 лв, вместо моята маска от 3 лв.

Между другото за социолозите и за социалните антрополози наблюдението на такъв процес е безкрайно интересно. Как се култивира масов страх и паника, как се култивира маниащина, как се култивира този вид снобизъм.

Маниащината… въпрос № 18.

Понеже ме питахте какво ще стане следващата година: както ви казах, всички важни неща зависят от изборите в САЩ. Ако спечели Доналд Тръмп, аз силно се надявам, цялата тази работа с маски, със задължителни ваксини, ще бъде намалена и бързо прекратена. Ще бъдем пощадени. . . Света може да бъде спасен само от центъра на империята – САЩ. Ако демократите спечелят, през следващите три години ще ходим нон стоп с маски; ще ни задължат да се ваксинираме минимум по два пъти, децата ще ги чипират още от родилния дом.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s